Megújulnak tornatermeink!

Tornatermek újulnak meg a Váci Tankerületi Központ támogatásával

A Magyar Kézilabda Szövetség még 2015-ben írt ki először pályázatot önkormányzatok vagy intézményfenntartók részére, Országos Tornaterem Felújítási Program címmel. A Váci Tankerületi Központ több intézményével is részt vett a fejlesztési lehetőségben. A tankerület szakreferensei – az iskolák igényei alapján – készítették el valamennyi intézményre vonatkozóan a teljes pályázati anyagokat.

Jelenleg is zajlik még a munka a Váci Petőfi Sándor Általános Iskolában (képünkön) és a Szobi Fekete István Általános Iskolában, ahol a sportszerek mellett a gépészeti és az elektronikai felújítás is megvalósul, valamint a nyílászárók cseréje is megtörténik.

A Váci Tankerületi Központ felvállalta a települési önkormányzatok helyett, a fejlesztéshez szükséges önrészek biztosítását, amelyek az elnyert összegek harminc százalékát teszik ki.

A Szentendrei Izbégi Általános Iskola tornatermének felújítása több mint 21 millió, a Pomázi Mátyás Király Általános Iskola több mint 10 millió, a Sződi Hunyadi János Általános Iskola több mint 48 millió, a Váci Petőfi Sándor Általános Iskola több mint 57 millió, míg a Szobi Fekete István Általános Iskola több mint 48 millió forintba került.