Tornaterem avató

A Magyar Kézilabda Szövetség még 2015-ben írt ki először pályázatot önkormányzatok vagy intézményfenntartók részére, Országos Tornaterem Felújítási Program címmel. A Váci Tankerületi Központ több intézményével is részt vett a fejlesztési lehetőségben. A tankerület szakreferensei – az iskolák igényei alapján – készítették el valamennyi intézményre vonatkozóan a teljes pályázati anyagokat. A szobi iskola két tornaterme közel 59 millió forintból újult meg, melynek 70%-a pályázati forrásból, 30%-a a Váci Tankerületi Központ által biztosított önrészből valósult meg.

Iskolánkban június végén fejeződtek be a felújítási munkálatok, az ünnepélyes átadóra szeptember 12-én került sor. Az ünnepségen megtisztelt bennünket jelenlétével Ferencz Gyöngyi polgármester asszony, Verebélyi Ákos, a Váci Tankerületi Központ igazgatója, Moórné Horváth Beatrix, a Váci Tankerületi Központ üzemeltetési osztályvezetője. A Váci Női Kézilabda Egyesület részéről Németh András mesteredző, a Váci NKSE elnöke, Bárbara Elisabeth Arenhart világbajnok kézilabdázó, a csapat kapusa és csapatkapitánya, Lakatos Rita junior világbajnok, a csapat irányítója és Kácsor Gréta Junior világbajnok, a csapat átlövője vett részt az ünnepségen.

Az ünnepség keretében a vendégek beszédeikkel méltatták a sportolás fontosságát, majd a szobi kézilabdázó palánták verssel köszöntötték a résztvevőket. A szalag átvágása után a gyerekek autogram vadászata következett, majd a két tornateremben az U10-es és U 11-es csapataink mérkőzéseit tekinthették meg a diákok.

Az ünnepséget az iskola kézilabda csapatainak edzője, Kovács Tamás tanár úr szervezte.