Utánpótlás Labdarúgás (Bozsikos korosztályok)

Őszi beszámolómat a hagyományoktól eltérően a nyár elején megrendezett, előző évet búcsúztató gyerekek, szülők, edzők közötti mérkőzésekkel fűszerezett, nagyszerű hangulatú focis délutánnal kezdeném. Öröm volt látni, hogy kisebbek, nagyobbak, felnőtt anyukák, apukák, edzők együtt „rúgták a bőrt” a helyi sportpályán. Volt zene, eszem-iszom és a locsoló berendezésnek köszönhetően fürdőzési lehetőség is. A nagy sikerre való tekintettel biztosan megrendezésre kerül 2020 júniusában is egy hasonló esemény. 

Az ősz folyamán gyermekeinkkel a Szobi Sport Club és a Szobi Fekete István Általános Iskola színeiben 12 alkalommal vettünk részt a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésében megrendezett Bozsik-program egyesületi és intézményi tornáin, valamint hét közben korosztályonként két-három edzéssel készült a több, mint 50 labdarúgó palánta ezekre a megméretésekre.

U7, U9-es korosztály:

Szeptember, október és november hónapokban 4 hétvégén Vác város stadionjában a sportegyesület képviseletében, 1-1 alkalommal pedig Nagymaroson és Vámosmikolán az általános iskola színeiben fociztak lurkóink. Az egyesületi tornákon ellenfeleink között voltak a Foci Suli Vác, Dunakanyar Régió UFC(Juventus Academy), Nagymaros FC, Kismaros, Vác VLSE, Rád, Sződliget, Vácduka, Váci Reménység SE, Vác-Deákvár, Zebegény fiataljai.  Az iskolai tornákon pedig Verőcétől-Bernecebarátiig minden intézmény csapatával összemérhettük tudásunkat. Legfiatalabb focistáink nagy lelkesedéssel járnak edzésekre és sok szép megoldást bemutatva, megszámlálhatatlanul sok gólt szerezve tudták le az őszi szezont.

U11-es korosztály: Ezen csapatunk 5, szintén hétvégi napon Nagymaroson egyesületi színekben, 1-1 hétköznap délelőttjén pedig az iskola képviseletében a kicsikhez hasonlóan Maroson és Mikolán „sziporkáztunk”. Eme megfogalmazást minden túlzás nélkül használhatjuk, hiszen az iskolai tornákon minden mérkőzésünket megnyertük gólt sem kapva. Az egyesületi Boszikos rendezvényeken pedig a négy legjobb csapat (Foci Suli Vác, Dunakanyar Régió UFC(Juventus Academy), Kismaros, Szobi SC) közül is sokszor kiemelkedtünk.

Ebben a korosztályban télen a szokottnál is nagyobb lesz a „nyüzsgés”, mivel beneveztünk a Pest Megyei Futsal7vége küzdelmeibe, ahol Dávidokként fogunk a Góliátok ellen szerepelni (Váci Futsal SE, VS Dunakeszi, Dunakanyar Régió UFC(Juventus Academy), Gödi SE, Tökmag Foci Suli, DAFKE), de bízunk benne, hogy sikeresek lehetünk.  

U13 és U15-ös korosztályban csak iskolai szinten szerepeltünk szintén nagyon eredményesen.

A nagyobbaknál Nagymarossal van egy közös U14-es és U16-os csapatunk egyesületi szinten, ők már bajnoki rendszerben harcolnak pontokért a Pest Megyei bajnokságokban.

Tovább emeli fiataljaink teljesítményének értékét, hogy továbbra is a mindössze alig több, mint 200 fős helyi általános iskola diákjaiból és a helyi óvoda gyermekeiből állnak csapataink.

A kiemelt utánpótlás nevelő központokban is több helyi fiatal pallérozódik jelenleg is, akik Szobon szerettek bele a fociba. Ilyenek például Vác VLSE (7 fő), Barca Akadémia(Budapest) (1 fő), Airnergy Hungary FC (4 fő)

Összességében elmondhatjuk, hogy egy sikeres ősz van a szobi utánpótlás Bozsikos labdarúgó csapatai mögött. Célunk továbbra is az, hogy minél több fiatal válassza továbbra is a rendszeres sportolást és megismerje ennek a nagyszerű sportágnak az alapjait.

Hajrá Szob!                                                                                   Írta: Hramcsák Tihamér

Mindennapjaink képekben (ide kattintva)!