BÉZS

Saját innovációnk:

BÉZS

báb-dráma, érzelem, zene, siker

2008-ban megalkottuk saját innovációnkat a BÉZS (Báb Érzelem Zene Siker) programot. Az értékek melyek lehetnek tárgyiak, kézzel foghatók, és azok melyek kézzel nem foghatók, de érezhetők és ugyanúgy átörökíthetőek kultúránk szerves részét képezik. Ez lehet egy gondolat, magatartás vagy viselkedés, eszme, vagy gondolkodás, de ide tartozik nyelvünk, ide tartozik táncaink, énekeink, mondáink és meséink, ételeink, gyógyászatunk és folytathatnám a felsorolást a végtelenségig. Ezek a szellemi kincsek óriási értékek, amelyet nem vehetnek el tőlünk, de mi magunk elveszíthetjük, ha nem ápoljuk őket. A BÉZS program lehetőséget nyújt a néptánc, bábkészítés, bábjáték valamint a dramatikus előadások létrehozása.

Programunk tartalmi megújulással kezdődött, már az óvodában induló új foglalkozásokkal, ezzel is segítve az óvoda-iskola átmenetet. Az iskolában beépül a kompetencia alapú oktatásba. A pedagógus életében is módszertani megújulást hozott. A fejlődés lélektani ismeretek és a módszertani kultúra fejlesztése mellett a helyi társadalom kistelepülések igényeinek kielégítése megfelelő megújulásra volt szükség. 

Program összegzése: A Bézs program kezdetben egy 5 évre szóló tartalmi fejlesztés volt, melynek célja a minőség és érték megtartása a kultúra a művelődés a nevelésben és oktatásban való megjelenítődése. A gyermek szeressen óvodába, iskolába járni pozitív tanulási motivációt kapjon. Érzelmi kötődés alakuljon ki az intézményhez a városhoz, falujához. A művelődés iránti igény kialakuljon és lehetőséget teremtsünk a kulturális tevékenységekhez.  A boldog gyermekkor után sikeres kiegyensúlyozott boldog személyekké váljanak.