Makerspace projektek

Makerspace projektek a Szobi Fekete István Általános Iskolában, tagintézményeiben és telephelyeinIskolánk kóspallagi alkotóműhelyében a szobi, letkési és vámosmikolai iskola 4-7. évfolyama a technika tantárgyat tömbösítve, projekthetek keretében tanulja. A projekthét keretében a hétfői napon a saját iskola informatika termében sajátítják el a képzés digitális alapismereteit. Keddtől péntekig az alkotóműhelyben történik a munka. Minden nap 7 tanóra keretében folyik az oktatás, így egy hét alatt 35 órában teljesítik a tantervben előírt technika tananyagot, melyet a MakerSpace szervezettel együttműködve használunk.

A szervezet közel 8 éve fejleszt alkotópedagógiai eszközöket, jelen termékük, a Maker Red Box több nemzetközi kiállításon is elismeréseket szerzett.

A fent említett intézményeken túl a bernecebaráti tagintézmény 4-7. évfolyama, valamint a kemencei és a kóspallagi telephely 3-4. évfolyama projekthetek keretében veszi igénybe a műhely szolgáltatásait a MakerSpace projekteken keresztülJelen tanévben a Jövő városa projektet használjuk minden évfolyamon, majd felmenő rendszerben a Zöld mérnök és a Szuperhősök projekteket vezetjük be.A munkáról a Nők Lapja Cafe készített egy rövid összeállítást, melyet az alábbi hivatkozáson tekinthetnek meg:

https://nlc.hu/otthon/20211013/makers-red-box-okatatas-iskola-video/