Tájékoztató a 2020. június 2-tól a tanév végéig tartó munkarendről

Bár továbbra is a digitális tanrend szerint folyik a tanítás június 15-ig, június 2-tól az eddigi szülői kérésre történő felügyeleten túl a pedagógus, vagy a szülő kezdeményezésére, a szülővel történt egyeztetetés és az ő beleegyezése után egyénileg vagy kis csoportban a tanuló és a pedagógus személyes találkozásával felzárkóztató, korrepetáló, tananyag-ismétlő tevékenység folyhat a tanuló eredményes tanévzárásának érdekében.

Ezen tevekénység célja a digitális munkarendben már átadott ismeretanyag gyakorlása, ismétlése, rendszerezése, megerősítése, a megsegítés, továbbá alkalmat teremt a lemaradó, vagy nehezen kapcsolatot tartó tanulók elérésére, felzárkóztatására. Alkalom lehet a javításra pl. a személyesen jobban teljesítő tanulók számára, vagy felső tagozatos tanulóknak, akiknek az osztályzat számít a továbbtanulásnál.  biztosítunk az iskola területén.

Kérem, hogy a fertőzésveszély elkerülése érdekében csak akkor igényeljen felügyeletet gyermeke számára, ha a gyermek nem fertőző beteg és nem érintkezhetett koronavírusos személlyel. Felhívom a figyelmét arra, hogy a szervezett felügyelet alatt a fertőzésveszély nagyobb, mintha a gyermeke otthon lenne.

A felügyelet igénylése továbbra is az iskola titkárságán történik telefonon, e-mail-ben, vagy a Kréta rendszeren keresztül. A felzárkóztató korrepetálással kapcsolatban az érintett pedagógussal kell egyeztetni.

A tanév utolsó napja június 15. hétfő, utána oktató tevékenység semmilyen formában nem történik az iskolában. Az évzáró ünnepség az iskolában osztályteremben lesz, időpontja június 19. péntek. Az osztályok bizonyítvány átadása külön időpontokban történik, a beosztást később közöljük.

A könyvtári tankönyvek leadása június 17-19. között az osztályfőnökök koordinálásával történik.

A ballagás június 20-án 9:00 órakor kerül megrendezésre. Az iskola épületébe csak a 7. és 8. osztályos tanulók léphetnek be. Az ünnepség az iskola udvarán kerül megrendezésre, ahol az érintett tanulókon kívül gyermekenként 2 hozzátartozó vehet részt.

A június 15-26. közötti felügyeleti igényt a tankerület kérésére felmértük. Aki nem jelezte igényét, de felügyeletre igényt tart, kérem június 10-ig jelezze az iskola titkárságán. A nyári napközis táborok szervezése az önkormányzatok feladata. Erről a tájékoztatást hamarosan megadjuk.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a családok nagyon nehéz helyzetben vannak, tehát szeretnénk a tőlünk telhető legtöbb segítséget megadni a tanulásban való támogatásban és gyermekfelügyeletben, hogy a családok gyermekeiket biztonságban tudhassák. Önt viszont arra kérem, hogy segítsen tudatosítani gyermekében, hogy a fertőzésveszély még nem múlt el, tehát a felhőtlen és korlátozások nélküli együttes játékot, bensőséges együttlétet jelenleg minden jószándékunk ellenére sem tudjuk az iskolában biztosítani. Mindezt kérem azért, hogy gyermekét ne érje csalódás az iskolában.

Kérem, ha kérdése van, keressen az ismert telefonszámokon vagy levélben!

Elérhetőségek:

iskola@szobfiai.hu

06 30/713-7371

Moór Róbert

intézményvezető